Élelmiszerbiztonsági Irányítási Rendszer ISO 22000 ÉBIR
ISO 22000 ÉBIR
Mit jelent egy a vállalat számára az ISO 22000 Élelmiszerbiztonsági Irányítási Rendszer (ÉBIR) alkalmazása?
Az élelmiszerbiztonsági irányítási rendszer bevezetése és tanúsítása segíthet vállalata számára, hogy vásárlói elégedettek legyenek termékeivel, mivel manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap a fogyasztók, hatóságok részéről az élelmiszerek biztonsága. Az élelmiszerbiztonsági irányítási rendszer előnyei többek között:
- vevői bizalom elnyerése, megtartása
- az ISO 22000 szabvány szerinti tanúsítással rendelkező szervezetek piaci pozíciója javulhat, a szervezet megítélése jobb lehet
- a szervezeten belüli kommunikáció hatékonyságának elősegítése, javítása
- • a higiénia fejlesztése a szervezeten belül
Kinek érdemes bevezetnie és fenntartania egy ISO 22000 szabvány szerinti élelmiszerbiztonsági irányítási rendszert?
Azon szervezeteknek akik élelmiszer-előállítással, csomagolással, forgalmazással, szállítással, raktározással foglalkoznak, vagy az élelmiszeripar számára gépeket, berendezéseket esetleg csomagolóanyagokat gyártanak, illetve mezőgazdasággal, halászattal, állattenyésztéssel foglalkoznak, de egy ISO 22000 szabvány szerinti irányítási rendszer hasznos lehet vendéglátással foglalkozó szervezetek részére is.
AKKREDITÁLÁSI OKIRAT
Akkreditálási okirat - ISO 22000 ÉBIR